World Music Festival Chicago banner
Supporting Information Facts

Department:

City Services

World Music Festival - Ragamala: A Celebration of Indian Classical Music + Dance

Friday, September 8-Saturday, September 9, 2017 • 6:30pm-10am

Chicago Cultural Center, Preston Bradley Hall • Free Admission • All Ages

World Music Festival  >  Ragamala

 

Roopa Panesar(click on image to enlarge)

 

For the 5th year, spanning 15 hours and featuring dozens of performers, Ragamala offers a jaw-dropping assortment of Indian classical music from some of its greatest and emerging practitioners. Ragamala functions as the perfect, immersive introduction to the classical music of India.

 

Hindustani (Sunset @ 7:12pm)

6:30-7:30pm

85 year Evolution of Music in Indian Films

Anjali Ray, vocals with Rishi Thakkar, tabla + TBD, harmonium

(60 min)

 

Carnatic

7:50-8:50pm

Priya Venkatraman & Troupe - The stories of “Ahimsa: Non-Violence”

Music by Shiv Subramaniam

(60 min)

 Anindo Chatterjee

Hindustani

9:10-10:25pm

Anindo Chatterjee, tabla with Anubrata Chatterjee, tabla and Rohan Misra, sarangi

(75 min)

 

Carnatic

10:45-11:45pm

Aditya Prakash, vocals with Mythili Prakash, bharatanatyam dancer

(60 mins)

 Alam Khan

Jugalbandi

12-1:30am

Alam Khan, sarode with Ambi Subramaniam, violin with Salar Nader, tabla and Mahesh Krishnamurthy, mridangam

(90 mins total)


Hindustani

1:50-3:05am

Satish Vyas, santoor with Anindo Chatterjee, tabla

(75 mins)

 

Carnatic

3:25am-4:40am

Music from Abhang & Carnatic Traditions

Shiv Subramaniam, vocals, Sruti Sarathy, violin, Rajna Swaminathan, mridangam

(75 mins)

 

HindustaniRoopa Panesar

5-6:10am

Roopa Panesar, sitar with Prishanna Thevarajah, mridangam and Nitin Mitta, tabla

(70 mins)

 

Suprabhatam (Sunrise @ 6:25am)

Awakening the Gods: Chants from Tirumali Hills

6:15-6:30am

 

Yoga + Gong Meditation Lab

Zen Yoga Garage + GongLab

8am-10am

(2 hours)

Information and Resources


Chicago Cultural Center

Chicago Cultural Center
Preston Bradley Hall
3rd Floor South
78 E. Washington St.

Chicago, IL 60602


FREE Admission


Chicago Cultural Center
Building Hours:

  • Monday–Thursday, 9am–7pm
  • Friday, 9am–6pm
  • Saturday, 9am–6pm
  • Sunday, 10am–6pm

Closed Holidays, except:

    • Lincoln's Birthday (Feb. 13),
      9am-7pm
    • Pulaski Day (Mar. 6), 9am-7pm
    • Easter (Apr. 16), 10am-6pm
    • Columbus Day (Oct. 9), 9am-7pm
    • Veterans' Day (Nov. 10), 9am-6pm

Visitor Information